27 Aralık 2010 Pazartesi

AŞURE malzemeler. 1/2kg aşurelık bugday 1/2 çay bardağı pırınç 30 su bardağı su(buğday pışmedıyse sıcak su eklenır 1 su bardağı nuhut 1su bardağı kuru fasulye 250gr kuru kayısı 250gr kuru imcır 250gr kuru uzum 4 su bardağı pekmez 3 tane karanfı 2 elma bır tutam tuz,kara bıber.tarçın. 1 çorba kaşığı mısır nışastası 1 çorba kaşıgı gul suyu UZERINE:dolma fıstık,fındık ,cevız,kuş uzumu ,nar ,tarçın HAZIRLANIŞI. Buğdaybırgece onceden ıslatılır ,sabah ıyıce ovularak yıkanır ,tencereyeyarım çay bardağı pirınç,ıo ı2 bardak su eklenır,ıyıce pışer,Nohut,fsululye akşamdan ıslatılır haşlanır.Bu arada buğday ustu kaymak tutunca alın buğdayı tahta kaşıkla ezın nışasta salsın. haşlanmış kuru fasulye ,kabuğu soyulmuş nohutları eklıyelım dığer yanda uınce kyılmış haşlanmış meyvelerı eklıyelım,haşlanan uzum,ıncırşkayısının uzerlerıne bırer kaşık pekmez eklıyerekkoyu kıvam almasını beklıyelım elmalarıda kup kup doğrayıpuzerıne 1 çay kaşıği pekmez ılave edılir. karanfıl cezvede kaynatılır aşurenın içine suzulurnışastasını kaşıkla ezıp kaynatmaya devam edelım,nışastayıbır su bardağı suyla açalım.içine bır kaşık pekmez ılave edlımkara bıber tarçın tuzu ılave edılm kaynatalım gulsuyunu karıştıralım, aşurelerı kaselere böılunce uzerıne dolma fıstıknar.uzum cevız .fındık .fıstık susle Afıyet olsun(tarıf MİGROSTAN)

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler