main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
15:50
Malzemeler
Hazırlanışı
- Soğanlar küp küp doğranır.
- Tencerede 1 yemek kaşığı su ve zeytinyağı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
- Suyunu çekince fıstıklar ilave edilir.
- Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 3 – 4 dakika kavrulur.
- Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
- Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
- Yaprakların geniş tarafına br miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
- Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
- Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
- Biraz da zeytinyağı gezdirilir.
- Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
- Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder