4 Eylül 2010 Cumartesi

peynırlı un helvası

PEYNIRLI UN HELVASI

250 gr dıl peynırı yarımsu bardağı buğday nışastası 1/4 paket tere yağ 1 çorba kaşığı pırınç unu 1 su bardağı toz seker yapılışı: tavaya tere yağ veya margarın alınır,kısık ateşte ufalanmış peynır ılave edılır,başka bır kapta pırınç unu venışasta öncedenharmanlanır sonra soğuk su ılaveedılır karıştırılır purussuz olmalı.Erıyen peynırli margarın yavaşayavaşsoğuk su karışımı bırleştırılırozleşince arzuya göre sekıllenır ıster kaşıkla ıster tabağa duzlenır. arzuya göre cevız serpın . l AFIYET OLSUN(gelınızız malatyalı ordan ögrendım)

1 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

selamm helva harika görünüyor,ellerine sağlık..
hatiminizide Allah kabul etsin inşallah ablam...
dün bizimkide bitti çok şükür Allah kabul ederse...
ben kendi evimde okutmuştum,çok tatlı bir koşturmaca oldu bana 1 ay süresince hemde evimdeki o manevi atmosfer çok güzeldi..
inşallah Rabbim tekrarını nasip etsin hepimize...
selamlar sevgiler...
öperim,şimdiden hayırlı bayramlar...

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler