14 Aralık 2009 Pazartesi

zecefıllı,çıkolatatave tarçınlıek

* 4 yumurta, * 1,5 su bardağı un, * 1 su bardağı şeker, * 1 paket kabartma tozu, * 1 paket vanilya, * 1 su bardağı süt, * 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ ( ayçicek vb.) * 1 çay kaşığı tarçın, * 2 çay kaşığı toz zencefil, * 2 su bardağı ceviz içi. Hazırlanması : Öncelikle fırınımızı 180 derecede ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.20 cm'lik bir kek kalıbımızı veya kelepçeli kalıbımızı yağlarak hazırlıyoruz. Önce yumurtaları , şekeri ve vanilyayı homoje bir karışım oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz. Bu arada ayrı bir kabın içerisine unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili eleyerek harmanlıyoruz. Yumurtalı karışımımızı çırparken içerisine sütü ve yağı ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika çırtıktan sonra içerisine armanladığımız unlu karışımı ilave ediyoruz. Ve 5 dakika daha hepsini çırpıyoruz. Cevizlerimizi rondodan geçirip karışımımıza ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla şöyle bir altüst ediyoruz. Kalıbımıza karışımımızı boşaltıyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirken rengi iyice esmerleşiyor ve mis gibi tarçın ve zencefil kokusu çıkarıyor. Bu görüntü ve koku çok hoşunuza gidecek. 1 saat sonra pişip pişmediğini ortasına bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Eğer kürdana kek yapışmıyorsa pişmiş demektir. (not ben kek kağıtlarına dokuyorum

5 yorum:

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım.
Güzel bir hafta geçirmeni dilerim. Sevgiler

beyaz mendil dedi ki...

Tarçınlı olan her şeyi çok severim.

Pembe Tatlar dedi ki...

Zencefilli kek güzl olur keşke resimde olsaydı:)))

Unknown dedi ki...

canım ellerine sağlık afiyet şeker olsun sevgıler...

TATESAL dedi ki...

bAYILIRIM KEKE HELE BÖYLESİNE HIMMMMMM....ELLERİNE SAĞLIK....

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler