5 Kasım 2009 Perşembe

bad(sıvasve tokat yoresıne aıttır)

malzemeler. 1 su bardağı yeşil mercımek 1yarımsu bardağı ınce bulgur baharat yarım demet maydanoz 1 adet kuru soğan limon nar eksıs,yeşilsoğan,nar eksısı sarmısak yapılışı. mercımek hafıf haşlanır kara suyu dokulur. tekrar bıraz su kunur haşlanır ınce bulgur ıçıne katılır ağzı kapatılır dınlendıkten sonra soğur içine kıyılmış maydanoz.yeşıl soğan arzuya göre sarmısak . nar eksısı,limon sıkılır saf zeytın yağı arzuya göer ,pul bıber,kara bıber, kımyon taaaamamıyle damak zevkınıze göre ayarlamalı .badın özellıği asma yaprağına veya beyaz lahanaya sarılarak yenır afıyaet olsun

4 yorum:

Unknown dedi ki...

rahmetli canım babaannem yapardı nasıl severim şimdi yapan eden bilen de kalmadı :(
Sivas sanırdım bizim memleket, bak Tokat ta varmış...

TATESAL dedi ki...

Ben bunu biliyorum,sivaslı bir arkadaştan öğrenmiştim...Çok nefis oluyor,asma yaprağını haşlayıp sarıp yiyeceksin değil mi?

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok besleyici bol vitaminli ellerine sağlık canım....

nesrin dedi ki...

bad çok lezzetli oluyor sivasli komşum yapardı afiyetle yerdik:)))ellerine sağlık artık burdan bakar bende yaparım

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler