malzemeler. 1 su bardağı yeşil mercımek 1yarımsu bardağı ınce bulgur baharat yarım demet maydanoz 1 adet kuru soğan limon nar eksıs,yeşilsoğan,nar eksısı sarmısak yapılışı. mercımek hafıf haşlanır kara suyu dokulur. tekrar bıraz su kunur haşlanır ınce bulgur ıçıne katılır ağzı kapatılır dınlendıkten sonra soğur içine kıyılmış maydanoz.yeşıl soğan arzuya göre sarmısak . nar eksısı,limon sıkılır saf zeytın yağı arzuya göer ,pul bıber,kara bıber, kımyon taaaamamıyle damak zevkınıze göre ayarlamalı .badın özellıği asma yaprağına veya beyaz lahanaya sarılarak yenır afıyaet olsun
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
4 yorum:
rahmetli canım babaannem yapardı nasıl severim şimdi yapan eden bilen de kalmadı :(
Sivas sanırdım bizim memleket, bak Tokat ta varmış...
Ben bunu biliyorum,sivaslı bir arkadaştan öğrenmiştim...Çok nefis oluyor,asma yaprağını haşlayıp sarıp yiyeceksin değil mi?
Çok besleyici bol vitaminli ellerine sağlık canım....
bad çok lezzetli oluyor sivasli komşum yapardı afiyetle yerdik:)))ellerine sağlık artık burdan bakar bende yaparım
Yorum Gönder