24 Mart 2008 Pazartesi

her derde deva elma

Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu bildirildi. Elma antioksidan içermesi bakımından kalp sağlığı açısından da yararlı olmasının yanı sıra, cilt yaşlanmasını da geciktiriyor. İçeriğinde yüzde 85 su, yüzde 12 şeker, organik asitler, soda, fosfor, vitamin A, B1, B2, B5, C, E ve PP bulunan elmanın kas ve sinir sistemi için gerekli olduğu bildirildi. Bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı etkiye sahip olan elma yatmadan önce yenildiği takdirde rahat bir uyku sağlıyor. Böbrekleri çalıştıran elma idrar söktürücü özelliği ile vücuttaki ürik asidin dışarı atılmasını hızlandırıyor. Taze elma suyuyla silinen cilt, canlılık ve tazelik kazanıyor. Böbrek, mesane hastalıklarıyla hemoroide karşı son derece faydalı olan elmanın, yemekten önce tüketilmesi, sindirim yetersizliğine iyi geldiği ifade ediliyor. Sindirim sistemini uyaran ve mide mukozasını güçlendiren elma suyu, aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılıyor. Günlük 3 adet elma yenmesi 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine yardımcı oluyor. Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

slm.Nasılsın arkadaşım?.Elmanın ne faydaları varmış meğer.Benimde bir zamanlar midem ağrıyordu,Elma ,süt ve bisküvi ile geçirdim.İyi akşamlar dilerim.

Adsız dedi ki...

Slm.iyi geceler arkadaşıma.sevgiler.

keskinli dedi ki...

selmamlar
anne ve babam icin yazdiklarina cok tesekkür ederim rabbim hayatdakilerine uzun ömür versin aramizdan ayrilanlarin mekaninida cennet eylesin insallah sevgiler

keskinlininmutfagi.blogcu

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar dilerim,sevgiler.

Adsız dedi ki...

Hayırlı cumalar arkadaşım. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba! Güzellik dolu,Huzur dolu ve Hayırlı bir Cuma günü dilerim Sevgiler.
Not: Bu arada size bir şey soracağım Sizin cbox'a ben yani oldmuzik neden yazı bırakamıyorum.Lütfen bunu bana açıklarmısınız.Bir tek sizde oluyor bu engelleme.Teşekkür ederim .Selamlar.

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler