4 tane kabak
4tane yumurta
Yarım bardak un
Birkaç dal taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kabaklarımızı yıkadıktan sonra rendeliyoruz. suyunu iyice sıkıyoruz. Yeşilliklerimizi iyice yıkadıktan sonra incecik kıyıyoruz.
Bir kaba yumurtalarımızı kırıyoruz. Ardından unumuzu koyup, çırpıyoruz. . Daha sonra yumurta ve unun yanına kabakları ekliyoruz.
Doğradığımız yeşillikleri katıyoruz. Tuz ve baharatları ekleyerek güzelce harmanlıyoruz.
Tavamıza sıvı yağı koyuyoruz. Kızdıktan sonra harcımızdan bir kaşık alıp, tavaya bırakıyoruz.
Mücverimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.Servıs tabağına kağıt havlu serıyoruz koftelerı dızıyoruz
http://belguzaranne.blogspor.com.
4tane yumurta
Yarım bardak un
Birkaç dal taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Bir kaba yumurtalarımızı kırıyoruz. Ardından unumuzu koyup, çırpıyoruz. . Daha sonra yumurta ve unun yanına kabakları ekliyoruz.
Doğradığımız yeşillikleri katıyoruz. Tuz ve baharatları ekleyerek güzelce harmanlıyoruz.
Tavamıza sıvı yağı koyuyoruz. Kızdıktan sonra harcımızdan bir kaşık alıp, tavaya bırakıyoruz.
Mücverimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.Servıs tabağına kağıt havlu serıyoruz koftelerı dızıyoruz
http://belguzaranne.blogspor.com.
0 yorum:
Yorum Gönder