25 Ocak 2017 Çarşamba

MERCIMEK KOFTESI

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek,
  • 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur,
  • 1 tane kuru soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 demet taze soğan
  • yarım su bardağı cevız,
  • 2 yemek kaşığı salça (1 kaşık biber salçası olabilir),
  • 3 su bardağı su,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tane limonun suyu.

Mercimek Köftesi Yapılışı

Mercimekler yıkanıp suyu süzdürülür ve üzerine 3 su bardağı su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
İçerisinde bulgurların şişmesine yetecek kadar su yoksa yarım çay bardağı su  ilavesi yapılabilir.
Mercimeklerin üzerine ince bulgur eklenip karıştırılır ve yarım saat tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Soğanın kabukları soyulup yıkanır ve ince ince doğranıp tavaya konulur.
Yarım çay bardağı sıvı yağ  ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip kavrulur.
Soğan kavrulduktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı salça eklenip biraz kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
Maydanozlar ve yeşil soğan yıkanıp ayıklanır, ince ince doğranır.
Mercimekli karışım geniş bir yoğurma kabının içerisine alınır.
Üzerine salçalı sos, 1 tatlı kaşığı tuz ve baharatlar,cevız  ilave edilip güzelce harmanlanır.
Daha sonra doğranan yeşillikler ve limon suyu da ilave edilip iyice yoğrulur.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde sıkılarak şekillendirilir.
Hazırlanan mercimek köftesi, üzerine marul yaprağı serilmiş olan servis tabağına dizilir.
Bol yeşillik ve limon dilimleri eşliğinde servise sunulur.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler