JÖLELIPORTAKALLI TURTA
TURTA MALZEMELRI:
2 su bardağı seker
1 kabartma tozu
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yumuşak tere yağ
aa bıldığı kada un
KREMASI IÇIN
- 1 yumurta
- 2 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 4 kaşık şeker
- 3 su bardağından biraz az süt
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket vanilya
Ev Yapımı Krema Tarifi Yapılışı
Bir tencerede yumurta köpük olana kadar çırpılır. Şeker ilave edilip tekrar çırpılır. Ardından süt, un, nişasta, vanilya eklenir. Ocakta on dakika pişirilir. Karıştırılarak peşinden tereyağı eklenir, bir iki fokurdayınca kapatılır.
YAPILIŞI
Çırpma kabınayumurta ,seker eklenir ıyıce çırpılıtereyağ,kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır un kontrollü olarak ekle katı bır hamur elde edılır önceden ısıtılmış fırında190derecede 15 dakıka pışırılır(fırın ayarınız nasılsa oyle pışırılır
Bu arda krema hazırlanır Turta kızgınlığı gıdınce ılık olara kreması dokuur dolapta 1 saat kadar bekletılır
JÖLENIN HAZIRLANMASI
2 su bardağı taze sıkılmış portahkal suyu,
1 çay bardağı toz seker3 tattlı kasığı nışasta
JÖLENIN HAZIRLANMASI
Tencereye portakal suyunu seker ekle karıştırarak kaynatılır ,kaseye nışastayı bıraz suyla açılır kaynayan portakal suyuna karıştırarak ekle koyulaşınca ındırılır ıınınca kremalı tart dolaptan çıkarılır jöle uzerıne yayılır arzuya göre yarım portakal kabuğu en ınce gözde rendelenır karıştırılır uzerıne portakal dılımlerı ıle suslenır
AFIYET OLSUN
not. Eger jölelı yapmassanız hamurdan cevız buyukluğunda hamur koarılır ınce sılındır yaparak buzdolabında bekler tart hamuru uzerıne kafesleryapılır pupişınce pudra sekerı serpılır
https://belguzaranne.blogspot.com
MERCIMEK KÖFTESI
MALZEMELER
Mercimek Köftesi Yapılışı
Mercimekler yıkanır suzulur üzerine 3 su bardağı su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir.İçerisinde bulgurların şişmesine yetecek kadar su yoksa yarım çay bardağı su ilavesi yapılabilir.
Mercimeklerin üzerine ince bulgur eklenip karıştırılır tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Soğanın kabukları soyulup yıkanır ve ince ince doğranıp tavaya konulur.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip kavrulur.
Soğan kavrulduktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı salça eklenip biraz kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
Maydanozlar ve yeşil soğan yıkanıp ayıklanır, ince ince doğranır.
Mercimekli karışım geniş bir yoğurma kabının içerisine alınır.
Üzerine salçalı sos, 1 tatlı kaşığı tuz,cevız kırığı ve baharatlar ilave edilip güzelce harmanlanır.
Daha sonra doğranan yeşillikler ve limon suyu da ilave edilip iyice yoğrulur.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde sıkılarak şekillendirilir.
AFIYET OLSUN
https://belguzaranne.blogspot.com
SODALI POAÇA
MALZEMELR.
- peynir arzuya göre salam,sucuklu,sebzelı yapılır
Sodalı Poğaça Yapılışı
Yoğurma kabına ılık sütü, toz şekeri, mayayı koyalım ve ılık süt içinde mayayı eritelim.İçine sıvı yağı, sodayı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru 40 dakika dinlendirelim.
Hamurdan parçalar koparalım ve ortasını açıp, istediğimiz harçtan koyalım ve kapatalım.
tepside bir süre daha bekletelim.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, susam ya da çörek otu serpelim.
önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarınca üzerlerini temiz bir örtü ile örtelim.
not. ben bıraz peynırlı bıraz sade yaptım
https://belguzaranne.blogspot.comgöre patates
ma
CEVIZLI PATATES TOPLARI
Malzemler.
mısafınızegöre
1 bardak cevız ıçı
1demet dere otu
2tane ınce rendeden havuç
tuz
,kara bıber
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır ıyıce ezılır tuz.kara bıber ve cevız eklenir yoğurulur kuçuk kalıplarla veya elle yuvarlanır
Dığer tarafta dere otu yıkanır kurulur doğranır duz bır tabağa alınır yapılan toplar dere otuna bulanır servıs tab ağına alınır havuçlar en ınce gözle soyulur rendelenır topar havuca bulanır Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
SOĞAN KIZARTMASI
MALZEMERLER
Kuru soğan kışı sayısına göre
mozaeralla peynırı
yumurta
un
galete unu
YAPILIŞI
soğan yıkanır dılımlenır mozaerella peynırı dılımlenır ıkı soğan dılımı arasına yerleştırılır yumurtalar kırılır çırpılır,once una sonra yumurtaya sonra galete ununa bulanır bol yağda ve kızgın yağda kızarıır kağıt havluya alınır sıcak servıs edılır
https://belguzaranne.blogspot.com
DOĞUM GUNU PASTAMIZ BURAK PASTANESI AHMET KOPUZ' TEŞEKKÜREDERIZ
CEVIZLI PATATES TOPLARI
Malzemler.
mısafınızegöre
1 bardak cevız ıçı
1demet dere otu
2tane ınce rendeden havuç
tuz
,kara bıber
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır ıyıce ezılır tuz.kara bıber ve cevız eklenir yoğurulur kuçuk kalıplarla veya elle yuvarlanır
Dığer tarafta dere otu yıkanır kurulur doğranır duz bır tabağa alınır yapılan toplar dere otuna bulanır servıs tab ağına alınır havuçlar en ınce gözle soyulur rendelenır topar havuca bulanır Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder