Ayva Tatlısı İçin Malzemeler:
- 6 Adet orta boy ayva,
- 2 bardak su,
- 5 bardak şeker,
- ceviz-kaymak,
- karanfıl
- 1tane kabuk tarçın
AYVA TATLISI MALZEMELER
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesin, çekirdekı temizleyip tencereye dizin.
Üzerine suyu koyup çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın.
Daha sonra şekeri ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya dek pışır
Daha sonra ayvaları servis tabağına alıp tencerede kalan şerbeti ayvaların ortalarına paylaştırın.
Ayva Tatlısı‘nın üzerine kaymak ve ceviz ekleyip servis edin. Afiyet Olsun.
https.//beguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder