Hamur:
300 g | un |
200 g | mısır unu |
1 poşet | Dr. Oetker Ekşi Maya |
yaklaşık 1 ½ tatlı kaşığı | tuz |
2 tatlı kaşığı | toz şeker |
1 ½ su bardağı | ılık su |
2 - 3 yemek kaşığı | zeytinyağı |
Hamurun hazırlanışı:
Unu
derin bir kaba eleyin. Üzerine mısır unu, ekşi maya toz karışımı, tuz
ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını
ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın.
Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline
gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurun mayalanması:
Hamurun
üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki
katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura dilediğiniz
şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine
alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm
derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.
Pişirme ve servis:
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın. 180°C
Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 45-50dakıka pışır
Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.
Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder