SUTLU PATATES ÇORBASI
MALZEMELER
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt veya krema krema da kullanabilirsiniz,
- su
- tuz, karabiber, kimyon
- 1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayıp Soğan ve sarımsakları da ufak ufak doğrayıp patateslere ilave ediyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ekle pişiriyoruz.
- Sebzeler pişince blenderdan geçirerek krema kıvamına getiriyoruz.
- Diğer bir tencerede tereyağını eritip unumuzu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca sütü ilave ediyoruz.
Not:sütün ılıkolursa daha ıyı olur hızlı çırpılır
- Hazırladığımız ve blenderdan çektiğimiz patateslerimizi de ekleyip, kıvamını sıcak su ilavesi ile ayarlıyoruz. İçerisine bulyonu, arzu ettiğimiz miktarda tuz, karabiber ve bir çay kaşığının ucu ile kimyonu ekleyerek kısık ateşte 10 dk kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Tereyağ ve kırmızı biberle hazırladığımız sosla servis ediyoruz.
- Afıyet olsun
- http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder