9 Şubat 2016 Salı

KIYMALI KAPUSKA

MALZEMLER
kuçuk lahana
2adet soğan
200gr kıyma
1yemek kaşığı sumak eksısı
2 yemek kaşığı   sıvı yağ
tuz
pul bıber  (ben koymadım oğum yemıyor

Kıymalı Kapuska
  • Lahanalarınızı doğrayıp kenara alın.
  • Yemeklik doğranan soğanlarınızı sıvıyağda pembeleşinceye değin kavurun.
  • Kıymasını ekleyip tahta kaşık yardımıyla hafifçe ezdirerek güzelce kavurun.
  • Lahanalarını ekleyip suyunu çektirinceye değin karıştırarak kavurun.
  • Yukarıda bahsettiğimiz şekilde önce domates suyunu, bir süre sonra salçasını ilave edin.
  • Suyunu, baharatlarını, tuzunu ve biberini ekleyip lahanalarınızın suyunu çektirinceye değin ( çok az suyu kalacak şekilde ) pişirin.
  • Limon suyu yahut turşu suyu gezdirerek aromalandırıp servise alın.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler