MALZEMLER
kuçuk lahana
2adet soğan
200gr kıyma
1yemek kaşığı sumak eksısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
pul bıber (ben koymadım oğum yemıyor
Kıymalı Kapuska
- Lahanalarınızı doğrayıp kenara alın.
- Yemeklik doğranan soğanlarınızı sıvıyağda pembeleşinceye değin kavurun.
- Kıymasını ekleyip tahta kaşık yardımıyla hafifçe ezdirerek güzelce kavurun.
- Lahanalarını ekleyip suyunu çektirinceye değin karıştırarak kavurun.
- Yukarıda bahsettiğimiz şekilde önce domates suyunu, bir süre sonra salçasını ilave edin.
- Suyunu, baharatlarını, tuzunu ve biberini ekleyip lahanalarınızın suyunu çektirinceye değin ( çok az suyu kalacak şekilde ) pişirin.
- Limon suyu yahut turşu suyu gezdirerek aromalandırıp servise alın.
0 yorum:
Yorum Gönder