KESME ÇORBASI
MALZEMELR
1.5 su bardağı erişte
1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
4 yemek kaşığı kuş başı
1.5 su bardağı et suyu
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
YAPILIŞI
Tencereye ilk önce etiı koydum kavurdum yağı ekle sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice pembeleştirdim. Pulbiber,salçayı ekledim ve salça eridikden sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu kattım. Bir taşım kaynadıkdan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık 4 su bardağı kadar kaynar kaynamış et suyunu ilave ettim. Epeyce kaynadıkdan sonra tarhun eklenir bıraz daha kaynat ocağı kapatıp sıcak servıs edın
not.Arkadaşım nesrın hazırladı teşekkürederım
0 yorum:
Yorum Gönder