12 Şubat 2016 Cuma

INCIRLI ALMAN PASTASI


  • 2 tane yumurta,
  • 1 buçuk su bardağı şeker,
  • 2 kahve fincanı süt,
  • 4 kahve fincanı un,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 adet kabartma tozu,
  • 1 adet vanilya
Kreması İçin:
  • Yarım litre süt,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 1 kahve fincanı şeker,
  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya
INCIRLI ALMAN PASTASI
Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir kabın içerisine sırasıyla malzemeleri ekleyerek güzel bir şekilde çırparak kek kıvamında bir hamur meydana getirin. Fakat keki hazırlarken  öncelikle yumurta ve şekeri beyaz bir köpük olana kadar çırpıp arkasından kalan malzemeleri eklemenizdir. Kek hamuru hazır olduktan sonra daha önceden ısıtmış olduğunuz 175 derece fırına kalıba dökmüş olduğunuz keki yerleştirin.
Kekiniz pişerken Alman pastasının kremasını yapalım, krema malzemelerinin hepsini bir tencereye koyup ocakta krema kıvamına gelene dek pişirelim ve ardından kremayı soğumaya bırakalım. Bu arada pişmiş olan keki fırından çıkarıp soğuduktan sonra ortasını keserek arasına pişmiş ve soğumuş olan kremayı dökün, kremanın üzerine  Incır marmelatı yayın
Ardından kekin diğer parçası ile üzerini kapatın. Son olarak kekin üzerinde pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler