18 Şubat 2016 Perşembe

EV YAPIMI BEYTI

Ev Yapımı Beyti Kebap

MALZEMELER

  • 500 gr kıyma,
  • 1 adet soğan ( rendelenmiş ),
  • 3 diş sarımsak ( rendelenmiş ),
  • 2 dilim ufalanmış ekmek,
  • 1 adet yumurta,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber,
  • Tuz,
  • Kekik.
Lavaşın Hamuru İçin:
  • Yarım kg un ( 4 su bardağı ),
  • 1 yemek kaşığı maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar ılık su.
Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Yarım çay bardağı sıcak su,
  • Tuz,
  • Kırmızı pul biber ( isteğe göre ).
Servis İçin:
  • Yoğurt,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Közlenmiş biber,
  • Közlenmiş domates.
 


Ev Yapımı Beyti Kebap (hamurunu kendınız yapacaksanız   ben hazır  lavaş kullandım

İçi için; bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve yoğuralım.
Kıymalı harçtan uzunlamasına ince olacak şekilde köfte hazırlayalım.
Hamuru için;
bir kaba mayayı, yarım çay bardağı ılık suyu koyalım ve mayayı eritip kabarmasını bekleyelim.
Kabaran mayanın içine tuzu, unu ilave edelim.
Sonra yavaş yavaş ılık suyu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup hamuru biraz dinlendirelim.
Dinlenen hamuru eşit parçaya bölelim.
Hamurları kalın yufka hamuru gibi olacak şekilde açalım.
Hazırladığımız yufkaların üzerine köfteleri yerleştirelim ve çok sıkı olmayacak şekilde saralım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişirelim.
Sosu için; tereyağını eritelim.
İçine sırayla diğer malzemeleri ilave edip, iyice karıştıralım ve 3dakika kaynatalım.
Pişen beytileri servis tabağına alalım ve beytilerin ortasına yoğurt koyup üzerlerine hazırladığımız sosu gezdirelim.
Daha sonra kenarlarına közlenmiş domates, biber yerleştirelim.
Üzerlerini maydanoz ile süsleyip servis hazır
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler