Malzemeler
- Kuşbaşı et (iki yüz elli gram)
- Nohut (iki su bardağı)
- Domates (iki adet)
- Soğan (iki adet)
- Tuz
- Tereyağı (iki kaşık)
- Biber
Etli nohut yemeği tarifi
Ilık ve içerisine tuz atılmış bir suda bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün yemeğimizi yapmadan önce sudan çıkarıp yıkıyoruz kaynatıyoruz.Nohutlarımız hazır olduktan sonra yapacağımız tenceremize yağımızı koyuyor ve eritiyoruz. Ardından ince ince doğradığımız soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve kuşbaşı olarak doğradığımız ve ardından yıkadığımız etlerimizi de tencere içerisine ekliyoruz. Etlerimizin rengi değişene kadar biraz kavurarak devam ediyoruz. Ardından rendeden geçirdiğimiz domateslerimizi de yemeğin içerisine ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
En son nohutlarımız da tencere içerisine kattıktan sonra tuzunu, biberini ve suyunu da koyarak pişirmeye başlıyoruz. Nohutlar sevdiğiniz kıvama geldiğinde yemeğin altını kapatAfıyet olsun
http.//beguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder