22 Eylül 2015 Salı

BULGURVE PIRINÇLI PAZI SARMASI

                   


Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 demet pazı
  • 3-4 adet orta boy soğan
  • 1,5 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1-1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım demetten az maydanoz
  • tuz, karabiber, pul biber, nane
  • Kaynar su
Hazırlanması:pazı sapları ayıklanır yıkanır.yayvan tencereye alınır uzerıne kaynar su dokulup sondurulur  soğuk suya tutulur suzdurmeye bırak
Tencereye sıvıyağ alınır soğan ınce kıyılır sotelenır   yıkanmış pırınç ve bulgur suzulup soğana ılave et karıştır baharatlarla lezzetlendırılır maydanoz.nane,kara bıber tuz ılave et uzerıne sıcak su koyup pışır demlenınce sar tencereye dız uzerıne sızma yağ ve bıraz tuz gezdır ustunu gecekkadar su ekle kısık ateşte pişır demlenınce servıs tabağına ters çevırıp sarmısakı yoğurtla servıse hazır.Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler