- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika). Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir. Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır. Mercımek haşlanır bulgur,sotelenmış soğanla kavur mercımeğe ekle Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelime orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun…
NOT: Mercimekleri çok az suyla 5dakıka haşlayıp suyunu değiştırıyorum
0 yorum:
Yorum Gönder