250 g tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
½ su bardağı şeker
½ su bardağı un
½ su bardağı pirinç unu
1 çay kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
Yeşil fıstıkveya hındıstan cevızı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hamurun yapılışı:
1- Derin ve geniş bir kaba lor peyniri koyularak ufalanır.
2- Üzerine yumurta ilave edilip iyice karıştırılır.
3- Bu karışıma sırayla şeker, un, pirinç unu, kabartma tozu ve limon suyu eklenerek yoğrulur. Elde edilen hamur yumuşaktır.
4- Şanti torbasına hamur karışımı doldurulur ve önceden yağlanmış fırın tepsisinin üzerine yuvarlak şekil verilerek sıkılır. Bu işlemi tüm hamur bitinceye kadar devam edilir.
5- Önceden 180 oC’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
6- Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğutulmuş şerbet dökülür.
7- Lor tatlısı şerbeti çektikten sonra üzerine çam fıstığı serpilerek servise hazır hale getirilir.
Şerbetin Yapılışı:
1- Şeker ve su bir tencereye koyulup kaynatılır.
2- Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilerek bir süre daha kaynatılır.
3- Pişen şerbet soğumaya bırakılır.
http://www.kolaytarifler.gen.trTeşekkürler
0 yorum:
Yorum Gönder