GÜL REÇELİ
250 gr. gül1 kg toz şeker
1 limon suyu
: Gül yapraklarını kesiyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Bir kısmını ayrı bir kaseye ayırıyoruz. Üzerine 1 kaşık kadar şeker veya limon tuzu dökerek ovalıyoruz. İyice ovaladıktan sonra suyu çıkacak kadar ovalıyoruz. Bir kavanoza alırsak daha sonra yapacağımız gül reçelleri için de kullanabileceğimiz bir maya elde ediyoruz.
Tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz. Kıvamı koyulaşınca gül yapraklarını ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Gül mayasını kırmızı gülden yaparsak reçelimiz de daha kırmızı olur. Reçelin suyunun kıvamı ortaya çıkana kadar pişiriyoruz. Reçel yaparken çok kaynatmamaya özen gösteriyoruz, yoksa rengini kaybedebilir.
Tencerede soğuyan gül reçelini kavanozlara koyuyoruz ve iyice soğuyana kadar bekletiyoruz. Reçelin küflenmemesi için, kavanozun ağzı kadar yağlı kağıt kesiyoruz ve zeytinyağına batırıyoruz. Reçel kavanozlarının ağzına koyuyoruz. Kapağını kapatarak kıler dolabındasaklıyoruz.Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder