8 Şubat 2015 Pazar

EKLER PASTA

Hamuru için:
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Azcık tuz
İç kreması için:
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Hazır çikolata sosu ya da benmari usulü erittiğimiz 100 gram sütlü çikolata

Ekler Pasta Yapılışı

Tencerede margarini eritin.
Daha sonra unu ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın ki topaklanma olmasın.
Karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine 1 yumurta kırın bu şekilde diğer yumurtaları da ilave edelim.
Böylelikle hamurunuz daha akışkan olacak.
Fırın tepsinize sıkma torbasıyla hamuru dökün.
200 derecede ısınmış fırına atın.
Yaklaşık yarım saat pişirin.
Bu arada iç kremanızı pişirin ve hazır edin.
Katı bir kıvamı olması gerekir.
Ekler pastanızın içini ayırın ve kremayla doldurun .Afıyet osun      http://gunlukyemektarifi.com/teşekkürler

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler