28 Ocak 2015 Çarşamba

KARNIYARIK

Malzemeler :
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 3 çorba kaşığı tuz patlıcanları suya koyup acısı çıkması için
  •  patlıcanlar
  • ı kızartmak içinsıvı yağ
  • 2  adet soğan (doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 300 gr. kıyma
  • 4 adet ortaboy domates
  • bir tutam maydanoz,
  • tuz, karabiber,
  • 1 su bardağı su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
  • 5 adet sivribiber
Yapılışı :
  1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
  2.  boydan çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
  3. Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
  4. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp,  kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını alın.
  5. Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün  yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.
  6. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
  7. Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin.
  8. 1 s bardağı et suyunu kalan domates püresi ve saklça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.
  9. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.AFfıyet olsun
  10. http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler