5 Temmuz 2014 Cumartesi

LOKMA

Malzemeler:
2 su bardağı un
1su bardağından    birparmak eksık su
1çorba kaşığı kurumaya
1yumurta
1su bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı toz seker
bir çimdık tuz


Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Soğutup bekletin. Unu genişçe bir hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 su bardağı ılık suda 2 kesme şekeri eritin. Mayayı ilave edip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalı suyu una dökün. Tuzu ve 1 yumurtayı ilave edin. Yumuşak, akıcı bir hamur elde edene dek iyice karıştırın. Hamur kabını örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Derince bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Elinizi hafifçe ıslatıp hamurdan bir miktar alın ve sıkın. Avcunuzdan dışarı taşan hamuru kaşıkla alıp tavaya koyun. Kızaran lokmaları şerbete atın. Lokmalar şerbeti emince servis yapın

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler