10 Temmuz 2014 Perşembe

İÇLİ KÖFTE (SIVAS

Malzemeler

İÇ HARCI İÇİN :
YARIM KG.AZYAĞLI KIYMA
5 ADET ORTABOY KURUSOĞAN
YARIM PAKET MARGARİN
1 DEMET MAYDANOZ
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
TUZ
KARABİBER
KİMYON

DIŞI İÇİN :
YARIM KG. İNCE KÖFTELİK BULGUR
1 SU BARDAĞI İRMİK VEYA YARMA
TUZ
1 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
İÇ MALZEMESİ:
: ÖNCE KIYMA ARDINDAN SOĞAN EKLENİR,KAV RULUR, ALTI KAPANDIĞINDA MAYDANOZ, CEVİZ İÇİ VE BAHARATLAR EKLENİR, BUZDOLABINDA SOĞUTULUR (KIYMALI HARCI İYİCE SOĞUTUP YAĞLARINI DONDURMAMIZIN NEDENİ KÖFTEYİ YAPARKEN DONMUŞ KIYMANIN AÇTIĞIMIZ BULGURU DELMEMESİ VE KOLAY KAPATILMASIDIR)

DIŞI : BULGURU İRMİK VEYA YARMAYLA KARIŞTIRIP TUZUNU EKLERİZ BİR TARAFTAN KAYNATMIŞ OLDUĞUMUZ SUYU BULGURA HERTARAFI ISLANIP SU ÇEKİNCEYE KADAR KARIŞTIRARAK EKLERİZ VE BULGURU 15-20 DAKİKA DEMLENMEYE BIRAKIRIZ. BULGUR DEMLENİNCE İÇİNE YUMURTAYI VE UNU EKLEYEREK YOĞURMAYA BAŞLARIZ (YOĞURURKEN YANIMIZDA BİR KABIN İÇERİSİNDE SU BULUNDURALIM) YOĞURMA İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİRKEN BULGURU AŞAMA AŞAMA AZAR AZAR SUYLA ELİMİZE ISLATARAK YOĞURMA İŞLEMİNİ BULGUR İYİ BİR HAMUR HALİNİ ALANA KADAR SÜRDÜRÜRÜZ. DAHA SONRA BU HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEPARÇALAR KOPARARAK YUVARLANIR VE ORTASI DOLMA OYAR GİBİ AÇILIR VE İÇERİSİNE DAHA ÖNCE HAZIRLADIĞIMIZ HARÇTAN KOYULUP, DİLEDİĞİMİZ GİBİ ŞEKİLLENDİRİLEREK KAPATILIR .TENCEREYE SU KONUP TUZU EKLENIRKAYNAYINCA KOFTELER ATILIR  PİŞİRILIR TEPSIYE ALINIR  UZERINE TEREYAĞ SALÇA SOZ YAPILIR.ARZU EDEN KIZARTIYOR  AFIYET OLSUN

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler