MALZEMELER
■4 yumurta
■1 su bardağı yoğurt
■1 tutam tuz
■Aldığı kadar un
■2 çay kaşığı kabartma tozu
ŞERBET
■3 su bardağı şeker
■2 su bardağı su
■1/4 limon
YAPILIŞI
■Şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.
■Malzemeler derince bir kalıba alınır ,sonra çırpılır.
■Kızartma tenceresine bol sıvıyağ alınıp,kalıp içine konularak altı yakılır.(Yağ ile kalıbın aynı anda kızması gerekiyormuş)Hamurdan bir parça damlatın,eğer hamur kabarıyorsa,yeterli ısıya gelmiş demektir.Hamur çabuk pişeceğinden,seri hareket etmek gerekiyor.
■İyice ısınan kalıp alınır,hamura hafifçe batırılır,üst kısmına hamur getirilmemelidir.Kızgın ateşe konup ,kalıp sallanılarak ,hamur kalıptan çıkarılır.
■Her iki tarafıda kızartılarak,soğuk şuruba atılır.Bir süre sonra servis tabağına çıkarılır.(Hamurun yapışmaması için,kalıp her seferinde kızgın yağdan alınarak hamura batırılır.Çevirme esnasında da kalıp hep ateşte bekletilmelidir.)
■Dövülmüş ceviz yada fıstıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
(aYNUR YENGEYE TEŞEKKÜRLER
0 yorum:
Yorum Gönder