14 Ekim 2012 Pazar

DEMIR TATLISI ERZURUM YÖRESI

MALZEMELER ■4 yumurta ■1 su bardağı yoğurt ■1 tutam tuz ■Aldığı kadar un ■2 çay kaşığı kabartma tozu ŞERBET ■3 su bardağı şeker ■2 su bardağı su ■1/4 limon YAPILIŞI ■Şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır. ■Malzemeler derince bir kalıba alınır ,sonra çırpılır. ■Kızartma tenceresine bol sıvıyağ alınıp,kalıp içine konularak altı yakılır.(Yağ ile kalıbın aynı anda kızması gerekiyormuş)Hamurdan bir parça damlatın,eğer hamur kabarıyorsa,yeterli ısıya gelmiş demektir.Hamur çabuk pişeceğinden,seri hareket etmek gerekiyor. ■İyice ısınan kalıp alınır,hamura hafifçe batırılır,üst kısmına hamur getirilmemelidir.Kızgın ateşe konup ,kalıp sallanılarak ,hamur kalıptan çıkarılır. ■Her iki tarafıda kızartılarak,soğuk şuruba atılır.Bir süre sonra servis tabağına çıkarılır.(Hamurun yapışmaması için,kalıp her seferinde kızgın yağdan alınarak hamura batırılır.Çevirme esnasında da kalıp hep ateşte bekletilmelidir.) ■Dövülmüş ceviz yada fıstıkla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun… (aYNUR YENGEYE TEŞEKKÜRLER

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler