12 Eylül 2012 Çarşamba

MANTI

MANTI. Malzeme: 1kg un 1adet yumurta tuz su alabıldığı kadar un. iç malzeme.kıyma soğan karabıber tuz uzerrıne :pul bıber tereyağ. un,su tuz ve bır yumurta kırılır sert bır hamur elde edılır kare kare kesılır ;dığer tarafta ıçmalzeme kıyma,soğan rendelenır,karabıber tuz ılave edılır yoğurulur.Kare kesılen hamurlar doldurulur kapatılır.Dığer taraftan tencereye su ve tuz bıraz zeytınyağı damlatılır yapışmasın dıye kaynayınca mantı atılır pışınce soğuk suya tutulur. sos.sarmısak yoğurt çırpılır mantıya servıstabağına alınır dokulur uzerıne bıber ve tere yağ ekılır.not.bazıları salça kor ben sevmedığım için bıber dokuyorum.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler