MANTI. Malzeme: 1kg un 1adet yumurta tuz su alabıldığı kadar un. iç malzeme.kıyma soğan karabıber tuz uzerrıne :pul bıber tereyağ. un,su tuz ve bır yumurta kırılır sert bır hamur elde edılır kare kare kesılır ;dığer tarafta ıçmalzeme kıyma,soğan rendelenır,karabıber tuz ılave edılır yoğurulur.Kare kesılen hamurlar doldurulur kapatılır.Dığer taraftan tencereye su ve tuz bıraz zeytınyağı damlatılır yapışmasın dıye kaynayınca mantı atılır pışınce soğuk suya tutulur. sos.sarmısak yoğurt çırpılır mantıya servıstabağına alınır dokulur uzerıne bıber ve tere yağ ekılır.not.bazıları salça kor ben sevmedığım için bıber dokuyorum.Afıyet olsun
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder