10 Eylül 2011 Cumartesi

PATLICAN REÇELİ

patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız.

2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın.

3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız.

4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız.

5 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız.

6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız.

7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz.

8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.

Kireç suyu elde edilişi;

Büyük bir tencerede 1 kg. sönmemiş kireci su ile iyice ezip bekletiniz. Kireç dibe çöküp su durulunca bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kere tekrarlayınız. En son suyu alıp kireci atınız. Bu suyu kullanınız.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler