19 Eylül 2011 Pazartesi

DERİ

DERİ ÜRÜNLER
Kısaca Deri
Deri, doğanın en lüks ve aynı zamanda en pratik materyallerinden biridir.Her deri, hayvanın genetik yapısına, yaşadığı çevreye ve beslenme şekline göre dokusal farklılıklar gösterir. Bir derinin cildindeki izler ve kırışıklıkların oluşturduğu benzersiz doku derinin doğal güzelliğini ve eşsizliğini temsil eder. Tabaklanan deriler, boyanıp finisaj işlemleri yapıldıktan sonra deneyimli ustalar tarafından rengi ve dokusuna göre seçilerek gruplanır. Ürünün modeline göre farklı adetlerde hayvan derisi kullanılır, örneğin bir bayan blazer ceket minimum beş ayrı hayvanın biraraya gelmesiyle oluşur. Her deri, kol, boyun, gövde ve giysinin diğer parçalarının kalıplarından el ile kesilir. Daha sonra kesilen parçalar dikilerek seçmiş olduğunuz bu ürün ortaya çıkar. Satın almış olduğunuz ürününüzü keyifle kullanmanız dileğiyle...
Deri ürününüzü uzun süre kullanabilmeniz için aşağıdaki noktalara dikkat etmenizi tavsiye ederiz;
  • Deri ürünlerin cinsine göre temizlik yöntemleri farklılık gösterdiğinden mağazalarımıza danışmanız ya da profesyonel kuru temizleme şirketlerine başvurmanız önerilir. Süet veya nubuk dışındaki ürünlerde,yağ bazlı lekelerde; kuru temiz bir bez ile derinin üzerindeki yağı alınız. Leke derinin içinde zamanla yok olacaktır, kesinlikle su sürmeyiniz. Mürekkep, oje gibi çıkması zor olan lekeler için profesyonel kuru temizleme şirketlerine başvurunuz.
  • Deri tamamen doğal ve lifsiz bir yapıya sahip olduğu için kullanım sonrasında yıkama işlemine tabi tutulmaz.
  • Kullanım sıklığına bağlı olarak Nappa bitişli(ciltli) deri ürününüzü haftada bir veya ayda bir hafif nemli bir bez veya süngerle silip yumuşak bir bez ile kurulayınız (Nubuk ve süet için uygun değildir).
  • Eğer deri etek-ceket, pantalon-ceket gibi iki parçalı takımlarınız var ise, temizlikte solma durumunda takımın parçalarının renginin eşit kalması için ikisini birlikte kuru temizlemeye veriniz.
  • Boyun bölgesinde eşarp kullanılması, özellikle süet ve nubuk ürünlerde bu bölgenin vücut yağından lekelenmesini engelleyecektir.
  • Deri giysilerinizin formunun bozulmaması için ceplerini boşaltıp, omuzları destekli geniş askılara asarak saklayınız ve askından kaymamasına dikkat ediniz.
  • Kırışıklıklar genellikle askıda açılır. Eğer ütü yapılması gerekiyorsa, kuru temizleme istasyonlarında pres ütü ile ütületiniz. Evde ütülemek için, ütüyü en düşük ısıda ayarlayınız. Yanmayı ve parlamayı engellemek amacıyla ürünün üzerine kalın pamuklu bir kumaş koyup, kumaşın üzerinden buharsız, hızlıca gezdirerek ütüleyiniz.
  • Doğal bir ürün olan deri nefes almaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle deri eşyalarınızı hava alan kılıflar içerisinde, sıcak olmayan, ılık ve iyi havalandırılan yerlerde saklayınız.
  • Deri ürünler su geçirmez değildir. Doğru şekilde kurutulduğunda kardan ve yağmurdan zarar görmezler. Islak veya nemli deriyi, saç kurutma makinası kullanmadan veya kalorifer gibi herhangi bir ısı kaynağından uzakta asarak, doğal olarak kurumaya bırakınız. Derinin doğal yağlarına zarar verecek fazla ısı veya nemden uzak tutunuz.
  • Deri ürününüzü sürekli olarak direk güneş ışığına bırakmayınız, rengi solabilir.
  • Tamir ve düzeltmeler için mağazalarımıza veya deri konusunda uzman terzilere başvurunuz.
  • Üzerinizde deri bir ürün var iken saç spreyi veya parfüm sıkmayınız. Deri ürününüze zarar vereceği için iğneli herhangi bir aksesuar takmayınız veya herhangi bir arma yapıştırmayınız.
  • Derinin nefes almasını engelleyecek wax, silikon bazlı malzemeleri ürünün üzerine sürmeyiniz.
  • Nubuk veya süet ürünlerin üretim sırasında zımparalanıp taşlanması sonucu oluşan deri tozu açık renk tekstil ürünler üzerine bulaşabilir. Bu toz kalıntıları ürün giyildikçe yok olacaktır. Bu nedenle ilk seferlerde aynı renk tekstil ürünlerle giymenizi tavsiye ederiz. Sünger veya yumuşak bir fırça ile ürününüzün tüylerini havalandırarak toz kırıntılarını yok edebilirsiniz.
  • Deri çantalarınızı saklarken formunun bozulmaması için içini kağıtla doldurunuz.
AYAKKABI
Ayakkabılarınızı uzun süre kullanabilmeniz için aşağıdaki noktalara dikkat etmenizi tavsiye ederiz;
1- Ayakkabıyı mutlaka sağ ve sol olarak deneyin.
2- Ayakkabının kullanım sırasında emdiği ter yirmi dört saatte buharlaşır. Bu nedenle ayakkabılarınızı iki gün ara ile giymeniz daha uzun süre kullanım olanağı sağlar.
3- Ayakkabılar rutubetsiz bir ortamda temiz olarak saklanmalı, çamurlanmış veya kirlenmiş ayakkabılar henüz nemli iken hafif nemli bir bez ile temizlenmelidir
4- Islanmış ayakkabılar, soba, kalorifer yanına veya doğrudan güneş altına konulmamalı; mutlaka oda ısısında kurumaya bırakılmalıdır. Aksi halde ayakkabı deforme olabilir.
5- Deri ayakkabılar natürel veya kendi renginde kaliteli bir cila ile cilalanmalı; süet ve nubuk ayakkabılar özel süet ve nubuk silgileri veya fırçaları ile temizlenmelidir.
6- Sezon değişimlerinde ayakkabılar temizlenip kalıplara konularak, çok sıcak veya rutubetli olmayan ve hava alan yerlerde saklanmalıdır.
7- Kötü koku ve bakteri oluşumuna yol açmaması için, ayakkabılar havalandırılmalı ve sonra kalıba koyarak dinlendirilmeye bırakılmalıdır.
8- Yağmurlu ve karlı havalarda süet, nubuk ayakkabılar ve kösele tabanlı ayakkabılar giymeniz tavsiye edilmez; lastik veya kauçuk tabanlı ayakkabılar giyilmelidir.
9- İlk birkaç giyimde hissedeceğiniz vurma/sıkma, ayakkabının standart formu ayağınızın yapısına uyum sağlayınca geçecektir.
10- Ayak şekli ve yürüyüş tarzı deri yüzeyinde kırışmalara neden olabilir.
11- Ürünlerimizde kullanılan deri ve astar tamamen natürel ve hava alma özelliğine sahip olduğu için genişleyebilir.
12- Her türlü deri ayakkabı, üzerinde “su geçirmez özelliği mevcuttur” ibaresi yok ise yağmurda bir miktar su çekebilir.
13- Astar kullanılmayan ayakkabılar rahat ve yumuşaktır. Bu tip derilerde ayak sağlığını bozacak kimyasal maddelerin kullanılmasından kaçınıldığı için derinin rengi ayak ve çoraplara çıkabilir. Dolayısıyla ayakların çok terlediği dönemlerde koyu renk çoraplar giymenizi tavsiye ederiz.
14- Kumaş astarlar, ayak sağlığına zararlı kimyasal maddeler kullanılmadan tamamen doğal boya ile boyandıkları için terleyen ayaklarda boyama yapabilir.
15- Spor ayakkabıların derisi ve iç astarı, sıcak/soğuk su ve kimyasal deterjanların temasından dolayı bozulup formunu kaybedeceğinden makinede yıkanmamalıdır.

__._,_.___
not:yorumcu gurubuna teşekkürler

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler