15 Mart 2011 Salı

http.ekolmany.blogcu arkadaşımdan alıntı teşekkürler

ELMA SİRKESİ

Hazırlanışı:

Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1-2 tatlı kaşığı bal katarak, günde 3 kez, mümkünse yemeklerden önce içilmelidir. Özellikle gece yatmadan önce ve sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal karışımı vücudumuzdaki yağların ve toksinlerin atılmasını sağlar.

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak besinler içerisindeki kalorileri kısa sürede yakmanızı sağlayan elma sirkesi, kilo vermeye de yardımcı olur.

elma sirkesi zayıflatır mı, elma sirkesinin faydaları, elma sirkesi nedir, elma sirkesinin zayıflamaya etkileri nelerdir, diyet yaparken elma sirkesi, diyet ve elma sirkesi, elma sirkesi nasıl zayıflatır, elma sirkesinin faydaları, elma ve sirkesi

elma sirkesi aç karnına, elma sirkesi bal karışımı, elma sirkesi diyeti, elma sirkesi güzellik, elma sirkesi ılık su, elma sirkesi ve limon suyu, ayda kaç kilo verdirir, elma sirkesi ile kilo verme, elma sirkesi ile cilt bakımı, elma sirkesi ile zayıflamak, elma sirkesi ile zayıflama, elma sirkesiyle zayıflama, ibrahim saraçoğlu zayıflama

Elma sirkesi zayıflama formülü

Elma sirkesi, zayıflamayı hızlandırırken birçok hastalığa da çare oluyor. Cilt lekelerinin ve kolesterolün azalması için elma sirkesi birebir.

Elma, meyveler arasında en sağlıklı olanlarından biridir. Hatta atalarımızın söylediği gibi; Günde bir elma, doktoru evden uzak tutar! İçerdiği vitaminler ve potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde, hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Elmanın bu özelliklerini bütünüyle içeren ‘elma sirkesi’ ise güçlü bir detokstur, ayrıca hastalıkları iyileştirmeye de yardımcı olur.

Kemiklere destek Elma sirkesi; besinlerin verimli kullanılmasına, metabolizmanın sağlıklı işlemesine ve vücudun asit alkali dengesinin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca kalsiyumun vücutta daha verimli kullanılmasını sağlar. Yani, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, diğer yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini elemine eder.

Elma sirkesini uzun süre kullandığınızda, kemik ve eklemlerinizdeki sertlik ve sıkıntılar kısa sürede biter. Yapılan son araştırmalara göre elma sirkesi; sodyumun vücudunuz üzerindeki etkisini azaltıp, yüksek tansiyonun oluşmasına da engel oluyor. Neredeyse ülkemizde her iki kişiden birinin sorunu olan kolesterol ise yine bu sirke sayesinde sağlıklı bir şekilde düşürülebiliyor. Zira söz konusu sıvının içerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlıyor.

Kilo verdiriyor Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak besinler içerisindeki kalorileri kısa sürede yakmanızı sağlayan elma sirkesi, kilo vermeye de yardımcı oluyor. Bu durumu fark eden ilaç firmaları ise elma sirkesi içeren zayıflama haplarını piyasaya sürdü. Ülkemizde de satılan bu haplar sabahları aç karnına tüketildiğinde vücut metabolizmanızın daha düzenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Sağlığımız üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olan elma sirkesinin yumuşak ve lekesiz bir cilde, ince bir vücuda ya da parlak saçlara sahip olmamızda da önemli katkıları var.

Elma sirkesinin özellikleri ve yararları

Elma sirkesinin vücut sağlığına sayısız faydası bulunmaktadır. Elma sirkesi, migren, yorgunluk, el ayak şişmesi gibi rahatsızlıklara çare olurken zayıflamaya da yardımcı oluyor. İşte mucizevi elma sirkesinin faydaları.Yıllardır yararları pek çok kişi tarafından bilenen Elma Sirkesi’nin son mucizesi ise zayıflatma özelliğinin bulunması. Elma Sirkesi düzenli kullanıldığında sindirime yardımcı olarak, kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Sabahları kahvaltıda, içine 1-2 kaşık elma sirkesi ve 1 kaşık bal karıştırılmış bir bardak su, uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında düzenli kilo kaybetmenizi sağlıyor.

Antiseptik : Meyve ve sebzelerin elma sirkesi katılmış su ile yıkanması onların mikroplardan arınmasını sağlar. Ayrıca Bakteri ve mikropların barınmaması için mutfak ve banyolarınızda elma sirkeli su kullanmanız önerilir.

Boğaz ağrısı : Anjin ve streptokok dahil olmak üzere tüm boğaz ağrılarında, 1 bardak suya katılan 1 kahve kaşığı elma sirkesi ile her saat başı yapılacak gargara rahatlatıcı bir çözüm olacaktır.

Migren : Bir tasın içerisine eşit miktarda su ve elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra altını kısarak yüzünüzü buhara tuttun. Bu şekilde 3 dakika kadar soluk almanız migren ağrılarının yok olmasını sağlayacaktır.

Ayaklar : Ayaklarınız için bir leğene ayak bileklerinize kadar ılık su doldurun ve içine yarım şişe elma sirkesi ilave edin. Sabah ve akşam, en az 5 dakika, ayaklarınızı bu su içinde dinlendirin.

Yorgunluk ve uykusuzluk : 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı içeceğiniz bu karışımla uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz.

Kaşıntılar : Böcek ısırmalarına ve kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı ve acıyı giderecektir.

Mide bulantısı : Mide bulantısının ve kusmanın önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem yeniden yapılmalı.

Sivilceler : Sağlıklı bir cilt için banyo suyunuza biraz elma sirkesi ilave edin. Cildinizin yumuşadığını ve parladığını fark edeceksiniz. Sivilceler için, su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Elma sirkesi akneye neden olan mikropları öldürür.

Varisler : Varislerin yol açtığı ağrıdan şikayetçiyseniz, sirkeli bir bezi, bacaklarınıza sarın ve 30 dakika bekletin. Otuz dakikalık süreyi bacaklarınızı yukarı kaldırarak geçirin. Bu işlemi sabah ve akşam tekrarlayın.

Nasırlar : En bilinen yollardan biri bayat ekmeği elma sirkesine batırıp nasırlı bölgenin üzerine koymak ve gece boyunca orada muhafaza etmektir. Sabah kalktığınızda nasırın veya sertliğin kaybolmuş olduğunu göreceksiniz. Bir başka yol ise ılık suyun içine yarım bardak sirke koyup, yarım saat süre ile nasırlı bölgeyi bu suda bekletmek ve daha sonra bir havlu ile kurulayıp ponza taşı ile bölgeyi ovuşturmaktır

SAĞLIKLI GÜNLER

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler