29 Mart 2010 Pazartesi

çiğ köfte(Lezızce Lezzet gunluğum arkadaşıma 56.Çay saatı Etkınlıği için

çiğkofte yapılışı:Malzemelerimiz * Önceikle geniş bir tepsi * Yarım kilo çiğköftelik ince bulgur * Yarım kilo çiğ köftelik tammm yağsıss çiğ köfte makinasında çekilmiş dana eti (yada 2 kere çekilmiş olmalı ) * 1 demet maydonos * 2 sap tase soğan * 1 büyük kuru soğan * 4 diş sarımsak * 2 tatlı kaşığı karabiber * 3 tatlı kaşığı pul biber * 3 yemek kaşığo acı biber salçası * 1 yemek kaşığı domates salçası * 2 tatlı kaşığı tus * 2 tatlı kaşığı bulabiliyosanıs çiğ köftelik gasiantep baharatı yoksa isot yani kimyon, yenibahar, nane gibi kaışımlar... Servis için Marul veya kıvırcık Limon Gelelim Yapılışına Öncelikle tase soğan, kuru soğan, sarımsak ve maydonos çok ama çok ince şekilde kıyılıyor. Tepsimisin bir yarısına bulgurumusu koyuyorus. diğer yarısına tase soğan ve maydonos hariç diğer tüm malsemeleri koyuyorus. Bulguru tepsinin bi kenarında bekletirken diğer yarıdaki malsemeleri iyice birbirine yedirecek gibi uzun uzun yoğuruyorus. Birbirini iyice yedirdiğimise emin olduktan sonra ara ara azar azar bulgur ekleyerek yoğurmaya, yedirmeye dewam ediyorus. Azar azar bulguru yedire yedire birbirlerini iyice kaynaştırıyorus. Bunu şöylede tarif edebilirim. Sol avucumusun arasında iyice malzemeleri sıkıştırıyorus. Yumruk yapıp yukarıda kalan parçaları diğer elimisle iyice ovalıyorus. Bütün hepsini birbirine yedirip köftelik kıvama geldiğini anladığımısda tase soğan ve maydonosu da katıyorus ve onlarıda iyice birbirine yediriyorus. Sonra köfte şeklini vererek avucumusda sıkıp hasır hale getiriyorus. Sonra yanında marul ve limon suyuyla servisimisi yapıyorus. Ardındanda parmaklarınısla beraber yiyorsunus

6 yorum:

Betül Özbir dedi ki...

nefis ağzımın suyu aktı bayılırım çiğ köfteye:))

Şengülce dedi ki...

canım çiğ köfteye dayanamam etkinliğe gitmeden tadına bakayım ellerine sağlık arkadaşım..iyi haftalar..

Çalışkan Arı dedi ki...

AAAAAAAAAhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, ah yapılırmı bu;
bu saatte, bu çlıkta, bu rejimde
aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh

LEZİZCE dedi ki...

Katılımın için teşekkür ederim canım.yine beklerim.Sevgiler...

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ziyaretin icin cok tesekkürler. Harika bir cig köfte yapmissin ellerine saglik. Malesef son zamanlarda kasaplar cig köftelik et diye dana eti veriyorlar, cok dikkat etmek gerek, cig köfte koyun etinden olur. Dana eti bagirsaklarda tenye, solucan yapabilir.
Koyun eti ile nefis az ve öz yapilir ama saglikli olur, hatirlatmakta fayda var diye düsündüm.
Sevgilerimle....

humeyra dedi ki...

Merhabalar,
Bir zamanlar biz de Antep'te kalmıştık annemlerin tayin meseleleri sebebiyle. Çiğ köfte zahmetli olduğu için yapmıyoruz ama mercimek köftesini hiç bir oturmadan eksik etmeyiz o gün bugündür :)Yapan olsa çiğ köfte yesek ama hep hazır yapılmışını alıyoruz tadımlık.
Bu arada porselen demlik için yeni ev sahibi ben olucam inşallah, davetiye bırakıyorum size de :)

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://humeyraninyeri.blogspot.com/
57. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
1 NİSAN 2010-15 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://humeyraninyeri.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 57.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler