13 Nisan 2015 Pazartesi

MURADIYE ÇORBASI


Muradiye çorbası

  malzemeler:

  •  2 tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
  • Tavuk göğsünü fındık büyüklüğünde kesip bir tencerede az pişiriyoruz.
  • Az piştikten sonra içine kabak, havuç (fındık büyüklüğünde doğranacak) tereyağı koyup, biraz daha pişireceğiz.
  • Diğer tarafta derin bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, onu da bu çorbaya yavaş yavaş katacağız.
  • İki kaşık da arpa şehriyeyi ilave edeceğiz.
  • Şehriye de piştikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştıracağız.
  • Sonra bu çorbamız servise hazırdır.Hurrıyet.com teşekkğrler
  • http.//beguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler