19 Mart 2015 Perşembe

ŞALGAM ÇORBASI

  • ŞALGAM ÇORBASI
  • 25 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
  • 500 g küçük beyaz şalgam (kabukları soyulup, her biri 4'e bölündükten sonra, ince dilimlenmiş)
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
  • 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
  • 3 küçük patates
  • 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
  • Büyük bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince şalgamı rendele koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
  • Tuz ve hintcevizi rendesini serpip, hafifçe karıştırdıktan sonra, pişmiş şalgam dilimlerinden 2 çorba kaşığı . kadarını delikli kaşıkla alarak, süsleme için bir kenara bırakın.
  • Tavuk suyunu tencereye ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, yüzeyde biriken köpükleri ara sıra kaşıkla alarak, 20 dakika pişirin.
  • Patatesleri soyup, her birini 4'e böldükten sonra geniş kenarları yönünde ince dilimleyerek, tencereye ekleyin ve yumuşayıncaya (ama sertliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (10-15 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 4 çorba tabağına bölüştürdükten sonra, maydanozları ve ayırdığınız haşlanmış şalgam dilimlerini serpiştirerek, servis yapın.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler