- ŞALGAM ÇORBASI
- 25 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
- 500 g küçük beyaz şalgam (kabukları soyulup, her biri 4'e bölündükten sonra, ince dilimlenmiş)
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
- 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
- 3 küçük patates
- 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
- Büyük bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince şalgamı rendele koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
- Tuz ve hintcevizi rendesini serpip, hafifçe karıştırdıktan sonra, pişmiş şalgam dilimlerinden 2 çorba kaşığı . kadarını delikli kaşıkla alarak, süsleme için bir kenara bırakın.
- Tavuk suyunu tencereye ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, yüzeyde biriken köpükleri ara sıra kaşıkla alarak, 20 dakika pişirin.
- Patatesleri soyup, her birini 4'e böldükten sonra geniş kenarları yönünde ince dilimleyerek, tencereye ekleyin ve yumuşayıncaya (ama sertliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (10-15 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 4 çorba tabağına bölüştürdükten sonra, maydanozları ve ayırdığınız haşlanmış şalgam dilimlerini serpiştirerek, servis yapın.
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder