11 Şubat 2014 Salı

PORTAKALLI TURTA(Şimal'e teşekkürederim


PORTAKALLI TURTA

Kullanılacak Malzemeler

200gr soğuk tereyağı (parçalara bölünmüş)

400 gr un

100gr pudra şekeri

1 adet limon kabuğu rendesi

2 Adet yumurta sarısı

50gr toz fındık

1 su baredağı seker

4 adet portakal doğranmış

1 paket vanılya

Tuz

 

Hazırlanma Şekli

 

Mutfak robotuna un, bir yumurta sarısı, fındık, tereyağı, 1 tutam tuz, pudra şekeri, limon rendesi, 1 yemek kaşığı suyu koyup yoğurun. Yoğrulan hamuru   sarpı streçle buzdolabında bir saat bekletin. Hamurun 2/3 nü unlanmış tezgaha alın, 2-3 mm kalınlığında ve 30cm çapında hamur açın. Fırın tepsisini i  hafif yağlayın. Hamuru fırın kalıbına yerleştirin. Kenarlarını hafif sıkıştırın. Bir çatalla dibinde delikler açın. Önceden ısıtılmış 200c fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin. Kalan hamuru unlanmış tezgah üzerinde 2-3 cm kalınlığında açın. Hamurdan 1cm eninde 10 adet şerit kesin. Fırından çıkardığınız hamuru 10 dakika soğutun. Fırının ısısını 160 C düşürün. Soğuyan hamurun üstüne  pişen portakalıı yayın üstüne 1cm kestiğiniz hamur şeritlerini kafes biçiminde üstüne yerleştirin tepsiden sarkan kısımlarını kesin.  . Fırının ikinci rafında 45 dakika pişirin.Sıcakken pudra sekeri serp .Afıyet olsun .torunum şimal'in elıne sağlık






0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler