31 Ağustos 2011 Çarşamba

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI 4 yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba) 1 su bardağı un 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik 125 gr. katı yağ yarım limon suyu 1 paket kabartma tozu 3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılarak, limon kabuğu rendesi, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek tekrar karıştırın. En son olarak kabartma tozunu da ilave ederek hafifçe karıştırarak, hamuru yağlanmış tepsiye dmküp üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Hayırlı bayramlar

26 Ağustos 2011 Cuma

KISIR(HAYIRLI KANDILLER

MALZEMELER.

bırbardak ınce bulgur,
bıbersalçası,nar eksısı, 2dış sarmısak
sarmısak
sıvı yağ
.kara bıber,
kuru soğan,nane.maydanoz,kırmızı bıber,pul bıberYAPILIŞI:
Bulgur kaynamış su ıle ıslatılır tuzu atılır ağzı kapatılır. Dıger yanda soğan sıvı yağ ıle sotelenır bıber salçası kavrulur .Içıne karabıber .pul bıber.maydanoz taze nane nar eksısı. ılave edılıp bulgura dokulur. Sarmısak arzuya konur aramo vermesı için soğanla sotelenır.ıyıce karıştırılır servıstabağına alınır uzerıne kırmızı bıber tursu ıle servıas edılır...Afıyet olsun

18 Ağustos 2011 Perşembe

FAYDALI YIYECEKLER

CEVİZ FAYDALARI

Kanda kolesterolün yükselmesini önler.

Beynin çalışmasını güçlendirir.

Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.

İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.

Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.

Kansızlığı önler.

Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.

Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.

Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen

Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.

16 Ağustos 2011 Salı

KEÇI BOYNUZU

yeşil kalan bir ağaç olan keçiboynuzu bitkisi siyah boynuz şeklinde meyvelere sahiptir. Oldukça besleyici ve farklı tadıyla özel bir besin olan keçiboynuzu, harnup olarak da bilinir.

A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir. Keçiboynuzu ve pekmezi yüksek besin değeri ile özellikle zayıflık çekenlere ve gelişim çağındaki çocuklara oldukça faydalı bir besindir.

Keçiboynuzu nasıl kullanılır?

Meyveleri taze ve kuru olarak yenir. Çekirdeklerinden de yararlanılır. Yaprakları ve dalları kurutulup kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir.

Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır. Hergün düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır.

Mucize yiyecek

Keçiboynuzu kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı) İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir. (Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir

Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

KURU ÜZÜM FAYDALARI

Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.

Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.

Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.

Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir.

Diş çürümelerini engeller.

Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.

Gıda şekli anne sütüne benzer. Üzümdeki bol demir kan yapar.

--

hardalsoslu patates

5 tane patates Slayt gösterisinde göster: 100820117...jpg 1 kaşık hardal 3 kaşık mayonez 3kaşık krem peynir 1 bardak yoğurt tuz karabiber patates haşlanıyor. diğer malzemeler birlikte krema haline gelene kadar çırpılıyor tuz ve karabiberle tatlandırılan patatesin üzerine dökülüyor.

11 Ağustos 2011 Perşembe

ELMA

elma.jpgelma.jpg

Öğretmen, 2 öğrencisine birer sepet verir ve bahçeye elma toplamaya gönderir"En tatlılarını getiren mezun olur " der. Öğrenciler 1 saat sonra dönerler. Biri, arkadaşının sepetine yan gözle bakıp kendi getirdiklerinin muhteşem göründüğünden emin olmanın rahatlığıyla koyar sepetini ortaya . Her biri tornadan çıkmışcasına muntazam, pürüzsüz, göz alıcı elmalar ondadır. Ardından diğeri koyar sepeti. Eğri büğrü,kötü görüntülü, ezik, tomurcukken yağmur değmiş, yaralı bereli ne kadar elma varsa toplamıştır.Öğretmeni,"Yolun açık olsun" der ve uğurlar öğrenciyi.Diğeri "Nasıl olur! " diye hayıflanır; bir kendisinin bir giden öğrencinin elmalarına bakarak...Öğretmen çakısıyla birer parça keser; bir onun harika görüntülü elmasından, bir de giden öğrencinin yaralı bereli elmasından... "Tat" der. "En tatlısını dedim, kabuğu en güzel olanını değil."diyerek uzaklaşır. Gerçekten de , pazardan aldığınız, üzerine dolu değmiş meyvenin o kısmını koklayın ve tadın, bal gibidir.
Yaralanarak büyüyor,yaralandıkça tatlanıyoruz,yaralarımızla güzeliz hepimiz .

9 Ağustos 2011 Salı

BELGUZAR ÇORBASI

belguzar çorbası(2adet yeşil bıber,2adet domates,yarım fıncan sıvı yağ,2çorba kaşığı nareksısı,bıraz tuz,1su bardağıyeşıl mercımek veya sarı mercımek,1çay bardağı sehrıye,bır subardağı haşlanmış nohutYAPILIŞI:nohut akşamdan ıslatılır mercımek 7-8su bardağı su ıle haşlanır nohut haşlanır mercımek yumuşayınca ,domatesve bıber ınce kıyılırnohut vemercımeğekarıştırılır.7-8 DAKIKA PIŞER SEHRIYE ILAVE EDILIR.Ateş kısılır

7 Ağustos 2011 Pazar

ANKARA SARMASI

ANKARA SARMASI OĞLUMDAN :)

ANKARA SARMASI OĞLUMDAN :) - 1

1bardak seker

1vanılya

çay bardağı fındık çekılmış

1bardak toz seker

1paket petıbör buskivi

1lt sut

2yemek kaşığı un

2yemek kaşığı nışasta

yapılışı.tencereyesoğuk sutu,un,nışasta,toz sekeri,vanilya!yıkarıştırarak pışırelım soğumaya bırakalım,bukuvıyıblendırlayalım tepsıye yayalım soğumuş muhalalebıyı buskıuvıye ya bekletelım

4parmak genışlığınde keselım dıkdortgen seklınde muz dılımlerı yerleştırelım rulo yapalım AFIYET OLSUN

NOT.Eğerçıkolata sos yapmak ıstersek

1su bardağı su

2çay kaşığı kakao

1çay bardağı toz seker

1çay bardağı sıvı ayğ

sos.tenereye su,kakao,seker,sıvı yağ konur karıştırılarak pışer soğuyunca bırer kaşık sos dokulur

2 Ağustos 2011 Salı

SU BÖREĞİ

Su Böreği Tarifi

2 su bardağı unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları, suyu (veya limon suyunu) ve tuzu havuza koyup parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur oluncaya kadar en az yarım saat yoğurun. (Yoğuran acemi ise bu işlem 1 saat kadar sürer.) Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bıçakla yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı ise yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hamuru 10-12 bezeye bölün. Altını üstünü unlayarak oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde incecik yufkalar hazırlayın. Açtığınız yufkayı kurumaması için dörde katlayın, temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın. Tel peyniri elinizde kabaca didin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tereyağını eritin. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ile bol su kaynatın. Ayrı bir geniş tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker yarım dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye sığması için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis kaşığı tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanozu koyun. Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En üstüne de tereyağı gezdirin. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Su böreğini büyük yuvarlak servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapılır.

Ramazan Tarifleri Widgetİmsakiye Widget

Bloguna Ekle

Web sitenizde her gün ayrı ayrı çorba, arayemek, anayemek, salata ve tatlıların bulunduğu birbirinden güzel ramazan menülerini içerek widgetimiz sizlere göre ...

KADINA SIDDET

ŞİDDET KADIN VE CEYLAN DEVLET .. Son günlerde kadına yönelik şiddet vakalarında ciddi anlamda artış görülmektedir. Peki kadına yönelik şiddet nedir . Önce bunu anlayalım ... Kadına yönelik şiddet kişinin cinsiyetine dayanan , kadını fiziki güçsüzlüğünden yararlanılarak inciten , ona zarar veren , genelde fiziksel , cinsel ve ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan toplumda yada özel yaşamında ona baskı uygulanması ve haklarını kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır. Ülkemizde her beş kadından biri en az yukarda da söylediğim gibi bir şekilde şiddete maruz kalmaktadır. Bunun nedenini geniş anlamda incelediğimizde hiç de toplumsal bir sorun olmadığını bulabiliriz. Çünkü toplumu oluşturan , düzenini kuran ve sosyal alanda hak ve özgürlüklerin içinde yaşamasını sağlayan devlettir. Devletin bu konuda izlediği politikalar topluma ya olumlu ya olumsuz yansıması kaçınılmazdır. Dolayısıyla kadına yönelik şiddet vakalarının artışında devletin de payı büyüktür. Kadını erkeğin egolarından , güç üstünlüğünden , irade özgürlüğünden koruma görevini bir kadına verirsen bunu engellemenin yada yok etmenin imkansız olduğunu da bilmelisin. Ne zaman Aileden Sorumlu Bakanlığına bir kadın bakan atanmışsa kadına yönelik şiddet olaylarında artış o kadar büyük olmuştur. Kadını yıllardır ezikliğini yaşadığı alanın başına değil toplumda başarılı olduğu alanlara bakan olarak atayacaksın. Mesela ailenin ekonomik yapısını düzenleyen ve bir düzende sağlam sürmesini sağlayan genelde kadındır. Kadını Ekonomiden Sorumlu Bakan olarak atayabilirsin. Yine aynı şekilde ailenin sağlık sorunlarını iyi analiz eden ve bu sorunların aşınmasında ivediliği ve becerisi olan kadındır. Kadını Sağlık Bakanı olarak atayabilirsin . Ailenin eğitimini ve kültür yapısını milli yapımıza göre hazırlayan yine kadındır. Kadını Milli Eğitim veya Kültür Bakanı olarak atayabilirsin. He bunu senin ''Siyaset kaynağımdır '' dediğin not defterine yaz .! Avrupa Birliği için bir kadın bakan atayabilirsin. Çünkü yıllardır bu konuda izlediğin politikalarda beceriksizsin.. Gelelim asıl konumuza ; Eskiden kadın erkek ilişkileri sevgi ve saygıya dayalıydı. Hani bildiğimiz nostaljik aşklarda ( ilişkilerde ) heyecan vardı , huzur vardı , sevgi ve saygı dayanışması vardı ve mutlu sonla sonuçlanırdı. Sonra aşklar ( ilişkiler ) karşılıklı dayanışmadan çok bireysel arzu ve heveslere dönüştü. Bunun için farklı yasalar çıkartıldı... Yani artık ilişkilerde kişiler bir bütün değil birer bireydir dendi. Kişiler arasında sen - ben kavgası yerleştirildi. Dolayısıyla eskiye göre sonradan yaşanan aşklar ( ilişkiler ) hoşlanmaya dayalı , heves ve zevklerle bir süre yaşanan ve boşanmayla biten aşklar haline geldi. Şimdiki aşklar ( ilişkiler ) ise tamamen teknolojik.. arayışlara dayalı geçici yaşanan ve ne yazık ki artık ölümle ( cinayetle ) sonuçlanan ilişkiler oldu. Aşkları bu hale getiren devlet olarak senin hiç mi payın yok ... Biz ülke olarak neden bu duruma geldik... Kadınımızın kişiliğini ve kimliğini kullanarak biz erkeklerin toplumsal dayanışmadaki başarımız nedir. Kadınımızı bir insan olarak değil bir araç olarak görmekle onu toplum içinde sadece belirli bir görevde sorumlu saymakla ve onu bizim başarısız olduğumuz alanların dışında tutmakla acaba biz erkekler yanlış yapmıyor muyuz. Devlet artık Ceylan gibi vurulan kadınlarımızı görmeli ve ceylanlık yapmamalı. Gücün askere yettiğini sanıyorsan kadınlarımızı açık açık sokak ortasında canice öldüren ayyaşlara , serserilere ve karektersizlere yetmeyecektir. Şimdi başarılı mısın değil misin kararı sen ver .. Marvan OĞUZ

1 Ağustos 2011 Pazartesi

KANEPE

MALZEMELER: 1-su bardağı ılık su 1-su bardağı sıvı yağ 3-yemek kaşığı şeker 1-paket maya alabildiği kadar un yeterince tuz YAPILIŞI: Ilık suyun içine maya ve şekeri atın maya eritilir diğer malzemelerle karıştırıp yoğurulur ceviz büyüklüğünde yumak alınır yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sürülür fırını 170dereye ayarlayıp fırın ısınır çıkınca nemli bez örtülür arzuya göre beyaz peynir yada kaşar peyniri içene konulur afiyet olsun

GURMAR BITKISI VE DIYABET(SEKER YOK EDICI

Gurmar (Gymnema sylvestre) (Şeker yok edici)

Orta ve güney Hindistan’ın tropik ormanlarında yetişen bir orman sarmaşığıdır. Yaprakları çiğnendiğinde, ağızda belirli bir süre için şeker tadının alınmasını engeller. Zaten bu yüzden; bitkinin Hintçe ismi olan Gurmar’ın, Şeker Yok Edici anlamına gelmesi rastlantı değildir. Geleneksel olarak yaklaşık 2000 yıldır Hindistan ve güney Asya’da Tip1 ve Tip2 diyabet (şeker hastalığı) için doğal bir terapi olarak kullanılan bir bitkidir.

Yaprakları yine aynı ülkede bazı mide rahatsızlıkları, kabızlık, ödem ve karaciğer rahatsızlıkları için de kullanılmaktadır. Gurmar, insülin salgısını artırıcı, şeker emilimini ve şekerin yağa dönüşüm sürecini de yavaşlatıcı özellikte bir bitkidir.

Günlük beslenmemizde şekerden tamamen kaçınmak hemen hemen imkansızdır. Şeker (glükoz), yediğimiz veya içtiğimiz gıdalarda ister açıkça isterse gizli olsun, vücudumuzun ihtiyacından fazlası, karaciğer ve kaslarda direkt olarak, yağ dokusunda ise yağa dönüşerek depolanacaktır. İşte Gurmar size bu noktada dengeleyici bir yardımda bulunabilir.

Gurmar yaprakları; klorofil, resin, tartarik asit, formik asit, butirik asit, müsilaj, inositol, gimnemik asit (gymnemic acid), alkaloidler, betain ve kolinr30; içerirler. Bitki yapraklarının hipoglisemik (kan şekerini düşürücü) ve kan şekerini dengeleyici etkisi ilk olarak 1920 r16;lerin sonuna doğru yayınlanmıştır. Ancak bu etki çoğu hipoglisemik ilacın aksine, ani değil doğal olarak aşamalı bir etkidir.

Bitkiye hipoglisemik etkiyi veren etken madde gimnemik asit olup, bitkinin modern kullanımında yapraklarından ekstre edilerek standardize (%25) edilmektedir.

Günümüzde dünyanın pek çok yerinde ham yaprakları çiğnenerek değil, etken maddesi standart hale getirilmiş kapsülleri kullanılmaktadır.

Gimnemik asit moleküllerinin şekli glükoza benzemektedir ve bu yüzden tat alma tomurcuklarının üstündeki reseptör yerlerini doldururlar. Böylece şeker molekülleri tarafından tat alma tomurcuklarının harekete geçirilmesi (aktivasyonu) engellenmiş olur ve şeker ya da tatlı yeme isteğinin önüne geçilir.

Benzer şekilde Gimnemik asit molekülleri ince bağırsaktaki emici katmanlarda bulunan reseptör yerlerini de doldururlar ve kan şekeri seviyesinde azalma ile sonuçlanan bu süreçte, şeker moleküllerinin bağırsaktaki emilimini engellerler. Sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı eşliğinde Gurmar bitkisi kilo kontrol planlarınıza da yardımcı olabilir. Ayrıca yüksek karbonhidratlı ve şekerli besinler tüketmeniz durumunda da şeker dengenizin kurulmasına elinden gelen katkıyı yapacaktır.

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler