22 Haziran 2010 Salı

banu arkadaşımın yazısını yayınlıyamadan geçemezdım teşekkürler banu hanım

KAFAM ÇOK KARIŞIK, Seymen
Kafam çok karışık; İsrail Gazze’yi yarı kendi toprağı ilan etmiş, kimse ses çıkarmamış..
Buradan bana devamlı terörist eylemler yapılıyor onun için buraya giriş çıkışlar benden sorulur” demiş, kimse ses çıkarmamış, hatta Mısır denilen ülke, müslüman ve Arap, o da İsrail ve ABD nin zoruyla kendi tarafından giriş çıkışları kapatmış. Böylece orada yaşayan insanların yaşamları tümüyle İsrail’in insafına bırakılmış..
Bu nasıl Dünya düzenidir.. Nerede o BM in hak-hukuk, adalet-eşitlik gibi prensipleri? .. Nerede o Dünya’nın patronu ABD’nin demokrasi, barış, ezilenlerin kurtarılması gibi sözleri..
Kafam çok karışık..
İsrail; Gazze’nin karasularını kendi karasuları olarak ilan etmiş, kimse ses çıkartmamış, “buraya benden izin almadan gireni durdururum durmayana zor kullanırım, vururum” demiş, buna rağmen bizim yarı AKP destekli IHH derneği bunu ciddiye almamış, irili ufaklı altı gemiyle “Gazze’ye yardım götüreceğiz” demiş ve ikazlara da “İsrail de kim oluyormuş, bize hiçbir şey sökmez, kimse bizi durduramaz şehit olmaya gidiyoruz” diyerek yola çıkmış.
Kafam çok karışık..
Bir yardım derneği olduğunu iddia eden IHH, şaibeli bir şekilde İDO dan bir gemi satın almış.. Söylendiğine göre kimsenin katılmadığı fiyatı indirilmiş ikinci ihalede 180 milyon ABD doları ödeyerek geminin sahibi olmuş.. Bir yardım derneği.. Gemi alıyor.. Parasal güce bakın.. Bu derneğe kimse soru soramıyor..
Kafam çok karışık.
Kafam çok karışık; yardım derneği IHH aldığı gemiyi adı sanı duyulmamış bir ada devletine kaydettiriyor. . Vergi mi kaçırıyor?.. Neden başka ülke bandırası?.. Ama Gazze’ye giderken her taraf Türk Bayrakları ile donatılmış.. AKP ve Hükümet aleyhinde azıcık sesini yükseltenler ya terörist damgasıyla hapishaneye gönderiliyor, ya da firmaları didik didik edilip incelenerek bulunan en ufak bir hataya azami ceza kesiliyor. Ama bu IHH ye hiçbir sorgulama yapılmıyor.
Kafam çok karışık.
Neticede İsrail dediğini yapıyor, bu gemileri önlüyor hem de uluslararası sularda.. Sonra bilinen şeyler oluyor.. İsrail’in bu kaçıncı korsanlığı?.. Nerede uluslararası hukuk?.. Nerede BM?.. Nerede zırt pırt ortaya çıkan AB?.. Netice yine aynı, İsrail ABD’nin çocuğu ve kimse ona söz söyleyemez. BM Güvenlik Konseyi bile ABD, Norveç ve İtalya’nın muhalefetiyle “kınama” kararı alamıyor, sadece başkanlık deklarasyonu ile yetiniliyor.
Kafam çok karışık.. Hem de çok..
ABD nin bu tutumu ve kararı bilindiği halde Dış İşleri Bakanımız ABD”nin kınama açıklamasında imzası olduğunu söyleyerek Türk Halkı”nı düpedüz kandırıyor. Ne de olsa yalan dolan üzerine kurulmuş AKP hükümeti’nin anlı şanlı Dış İşleri Bakanı..
Kafam karışık..
Kafam karışık, acaba diyorum; bu adı “İnsani Yardım Derneği” olan bu derneğin insanları, insani olsalardı da korsanlara karşı gelip onları bayıltana kadar dövüp güverteden atmasalardı daha mı insani olurlardı. Acaba bu dokuz canı yine kaybederler miydi?.
Kafam karışık..
“Şehit” kimdir?.. Nasıl şehit olunur?. Halen bu konuda 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda iki tanım var. Şehitlere nasıl bir tören düzenleneceği ve ne kadar maddi yardım yapılacağı da yine kanunlarla düzenlenmiş.. Şimdi Cumhurbaşkanı dahil IHH ve AKP yandaşları herkes bu İsrail’in öldürdüğü insanlara “Şehit” dedi..
Peki bunlar “Vatan için, Bayrak için“mi öldüler?..
Kafam iyice karışık..
Ah benim kafamdaki şehitlik kavramı ah!.. Ne kadar yanlışmış(!).. Şaka bir yana bana bu durum, Vatan, Bayrak için ölen şehitlerimize hakaret gibi geliyor.. Bugün TVda izledim. IHH yöneticileri Hükümet’ten bu ölenler için resmi olarak şehitlik verilmesini istedi.. Müracaat da etmişler. Yani devletten maddi tazminat alacaklar. Çoluk çocuk aileleri de ölene kadar maaş alacaklar..
Kafam çok karışık..
Türk Bayrağı’nın hangi cenazelerde tabutun üstüne serileceği, hatta hangi ölçüde olacağı ve tabutun üstünde ay-yıldızın nerede ve hangi tarafa bakacağı bile yazılı iken ve bunun aksinin suç olduğu bilindiği halde nerede benim Cumhuriyet Savcılarım?..
Ölçüsüz bir Bayrak olmaması gereken tabutun üstünde.. Üstelik Bayrağımızın üstüne herhangi birşeyin konulması yasaklanmış ve suç olduğu bilinmesine rağmen, tabutların üzerlerindeki o güzelim Bayrağımızın üstüne konulan Filistin Bayrağı da ne oluyor?..
Arapça yazılmış Yeşil renkli bir bez parçası da ne oluyor benim bayrağımın üzerinde..
Neredesiniz Cumhuriyet Savcıları?..
Neredesin Genel Kurmay?.. İnanın içim sızlıyor..
Kafam da hiç olmadığı kadar karışık.
Nedir bu Hükümet’in Hamas ısrarı?.. Nedir bu hükümetin Filistinli’den de Filistinli olma sevdası.. Başbakan bugün Konya’da bağırıyor, “Kudüs’un kaderi’, Gazze’nin kaderi İstanbul’un kaderi ile aynıdır.”
Duydunuz mu?..
Duydunuz mu kaderimizin kimlerle bir olduğunu.. Bir yorumcunun dediği gibi IHH ve onun gibi düşünenlerin seçmen nüfusu genel seçmen nüfus içerisindeki oranı yüzde ondur..
Kafam çok karışık, bu canım ülke yüzde on oy uğruna nerelere gidiyor tanrım?
Nedir o cenaze törenleri?..
Nedir o karşı gösteriler?.. “Allahü Ekber” diye bağırmak gösteriyle ne kadar örtüşüyor?.. İsrail aleyhine mi gösteri yapılıyor, yoksa din elden gidiyor da din için mi gösteri yapılıyor..
Kafam çok karışık..
Allahım ben hangi ülkedeyim?..
Benim ülkem bu mu?.. Atatürk’ün kurduğu modern, çağdaş Türkiye Cumhuriyet bu mu?..
Kafam çok, ama çok karışık dostlar.

5 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

geçmiş olsun hastaneden gelmişsin ablam,neyin var:?inşallah kötü bişey değildir.
mimin soruları aynı evet,
sen nasıl cevaplarsan artık,
kaç kişi mimlencek bende bilmiyorum beni mimleyen arkadaşım 10 kişiyi mimlemiş diye bende öyle yaptım,sen bilirsin..
sevgiler selamlar

ArZuCo dedi ki...

banu arkadaşınızın blogunu göremedim size yorum yazayım ilk günden beri aklımda şu soru var tekel işçileri çoluk çocuk açlık grevindeyken hükümet neden bu kadar duyarlı değildi? Yada o gemidekiler ucu taa milli görüş ve erbakan a dayanan İHH liler değilde yine tekel işcileri olsaydı gerçekten ortalık böyle ayağa kalkacak onlarada şehit denecekmiydi?

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ne kadar da güzel yazmış kafalarımız gerçekten çok çok karışık ta artık bir durulsa bir anlasak neyin ne olduğunu da harekete geçsek... bunca oyunu izleyen bizmiyiz Atalarımıza layıkmıyız bunları düşünmek lazım...

Banuca dedi ki...

Bu bana mail yoluyla gelmişti, yazanın adı yok, ama kim yazmışsa güzel yazmış....

mintinin dünyası dedi ki...

belguzarannem senden ricam var.eğlencelisaatler.blogcu da en iyi blog yarışması var.oyuna talibim.teşekkürler.

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler